Malekurs

Malekurs ledet av kunstner Bjørge Rødfjell holdes jevnlig hele året i innland og utland. Alle kursene baseres hovedsakelig på individuell undervisning der elevene får veiledning i grunnleggende tegning, maleteknikk, materiallære, fargelære, komposisjon, preparering av lerret og oppsett av palett. All undervisning baseres på «gammel» kunnskap innen oljemaling. Kursene passer for alle nivåer og aldere. I løpet av kursperioden skal deltagerne jobbe med et kunstverk og vil få tett oppfølging og veiledning i arbeidet med dette. Det er mulig å male med akryl istedenfor oljemaling hvis ønskelig.

KLASSISK PORTRETTKURS

På dette kurset skal deltagerne arbeide med et motiv som de får utlevert. Motivet er et portrett av en gammel mester som for eksempel Rembrandt. Vi starter bildet sammen med skissering og tegneteknikker på dag 1, og fargeteori og maleteknikker på dag 2. Bjørge gjennomgår steg for steg gjennom hele prosessen fra tegning til maling med fargebruk som de gamle mesterne benyttet.

 

MODERNE PORTRETTKURS

På dette kurset har alle deltagerne med seg et portrett eller foto av en figur de ønsker å male. Her er innfallsvinkelen litt annerledes; vi starter med akryl og legger til olje, tusj og evt collage underveis i maleriet. Målet er her mer løst og vi bruker ikke direkte hudtoner da vi ønsker et helhetlig maleri. Farger i bakgrunnen vil gjentas i portrettet for å skape et moderne portrett. På dette kurset er ikke ideen her å male portrettet som et fotografi, men heller å tolke motivet mer ekspresjonistisk og løst.

LANDSKAPSKURS

På dette kurset skal deltagerne male et landskap etter selvvalgt motiv. De må selv ha med et foto eller motiv som de ønsker å male, f eks et privat fotografi. Målet med kurset er å male et bilde der man arbeider med de klassiske og fotorealistiske teknikkene. Hver deltager har frie tøyler i sin komposisjon der alle kan eksperimentere sitt maleri dit de ønsker under veiledning av kursholder Bjørge Rødfjell. Det legges vekt på komposisjon, hvordan velge motiver i landskapsmaling og hvordan løse vanlige problemstillinger i landskapsmaling, fargeteori og hvordan benytte kalde og varme farger for og skape dybde.

ABSTRAKT MALEKURS

Har du en drøm om å ta fatt i din iboende kunstner eller søker du kanskje ny inspirasjon? Velkommen til en spennende kurshelg der vi fordyper oss i det intuitive og abstrakte. Vi søker inn i det indre og leker oss frem på lerretet med ekspresjonistiske farger, komposisjoner og teknikker. På dette kurset maler du med olje og akryl.

 

 

 

 

 

 

Påmelding til kurs sendes til gallerirodfjell@gmail.com. 

Se vår Facebookside «Malekurs med Bjørge Rødfjell» for løpende oversikt eller kontakt oss for mer informasjon!