Om Bjørge

Bjørge Rødfjell  (f. 1977)

Bjørge har røtter fra Mo i Rana og Gudbrandsdalen, men har bodd store deler av sitt liv i Akershus. For tiden er han bosatt i Røyken. Han er en figurativ ekspresjonistisk kunstmaler som hovedsakelig jobber med malerier og tegninger, men også skulpturer og installasjoner. Han eier og driver Galleri Rødfjell i Røyken der han har undervist sine 20-30 elever i malerskolen frem til og med sommeren 2018. Bjørge jobber hovedsakelig med oljemaling og tolker det figurative uttrykket med ekspresjonistiske følelser og inntrykk fra fortid, nåtid og fremtid. Maleriene hans domineres ofte av portretter av mennesker med klare budskaper i form av valg av motiv, bakgrunn, ord og farger. Gjennom sin utdanning har han tilegnet seg kunnskap om teknikker, materialer og metoder som ble brukt i de gamle klassiske maleriene, og disse benytter han i stor grad i sitt eget arbeid. Disse teknikkene kombinerer han ofte med moderne maleteknikker i sine kunstverk.

I september og oktober er en rekke av hans malerier å se på utstilling i Leipzig.

Fra høsten 2018 har Bjørge lagt ned driften av Galleri Rødfjell på Spikkestad for å fokusere på sin egen karriere. Han holder en rekke kurs i innland og utland fra september 2018.

For tiden arbeider han med sin store utstilling; Vision Of Silence. Denne utstillingen vil gi publikum et innblikk i hans personlige univers av et indre kaos av lys og skygge, engler fra nåtiden og skygger fra fortiden. Utstillingen forventes ferdigstilt i 2019/20 og vil bestå av malerier, tegninger, skulpturer og installasjoner.

For mer informasjon om Bjørge sin utdanning, tidligere utstillinger, osv, klikk deg inn på Curriculum Vitae (CV).